Tom Scott Unneberg Nielsen, som er leder for Elevorganisasjonen truer nemlig med å lage fraværslister for lærerne. Vi trodde det største problemet i skolen var å få elevene til å møte opp i rett tid i klassen.

De som er gamle nok, husker sikkert lærere som smalt døra igjen i det øyeblikk timen skulle begynne, og låste døra. Slik skulle elevene forstå at man måtte møte presis, hvis man ville delta i undervisningen.

Skal vi tro lederen for Elevorganisasjonen er det ikke slik lenger. Elevrådene rundt omkring på skolene uttrykker frustrasjon over at læreren kommer for sent til timene, eller forlater timen midt i undervisningen.

Nå vil elevene ha slutt på fraværet. I første omgang vil tillitseleven ta opp problemet direkte med læreren. Bedrer ikke situasjonen seg vil det blir ført fravær, som vil bli forelagt lærerens overordnete.

Det foreligger ingen statistikk som kan dokumentere om fraværet blant lærerne er høyt, slik leder for Elevorganisasjonen hevder. Men skulle det være tilfelle må skolemyndighetene gripe fatt i det raskt.

Elevene har krav på den undervisning som er fastsatt i skolens læreplaner. Hvis lærerne har så mange oppgaver å utføre utenfor klasserommet at de ikke lenger har tid til å undervise, må skolens leder se på hvordan undervisningen organiseres. Hvis vi skal forvente at elevene møter til timen i rett tid, må nok læreren også innfinne seg.

Autoriteten forsvinner fort hvis elevene må føre fravær på lærerne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.