For fire år siden var hun et friskt, aktivt menneske som levde et normalt liv. Et flåttbitt er den mest sannsynlige årsaken til at kvinnen nå har store lammelser som gjør at hun bare kan bevege øynene. Tidligere har hun kunnet bo hjemme hos familien sin med døgnpleie fra ansatte i Hamar kommune. Nå er hun plassert på sykehjem.

Mange TV-seere ble opprørt da TV2 konfronterte ordfører Morten Aspeli (Ap) med kvinnens fortvilelse. Hun sier hun heller vil dø hvis sykehjemmet fortsatt skal være stedet hun må pleies. Fylkesmannen har pålagt Hamar kommune å pleie henne hjemme. Men uten noen maktmidler kan kommunen fortsette å bryte loven uten at det har noen konsekvenser.

Liss Pettersen opplever at hun har blitt frarøvet familien sin ved at kommunen har plassert henne på sykehjem. For henne har livet ikke lenger noen verdi. Fylkeslege Trond Lutnæs innrømmer at han ikke har sterke påvirkningsmuligheter når kommunen ikke iverksetter de vedtak som er fattet.

Vi har ikke lykkes med å gi henne det tilbudet hun trenger hjemme, sier ordføreren. Han kan heller ikke gi noe som helst tidsperspektiv på når hun kan komme hjem. Hamar kommune framstår dessverre som hjerteløs når dette er det beste kommunens øverste leder kan si. Stupetårnet er en skandale vi også kan humre litt over. Ingen ler av skjebnen til Liss Petersen. Dette kan skje deg og meg. Denne saken bør løses så raskt som mulig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00