Mange var skuffet over det de håpet og trodde skulle bli «folkets kulturhus», men som i stedet avviste kjente og populære navn. Nå åpner kulturhusets leder Terje Gloppen døra på gløtt for publikums ønsker, med et både enkelt og klokt grep: Alle som én inviteres til å komme med sine forslag på artister vi har lyst til å se og høre i byens storstue.

Allerede nå har høstens program for Hamar kulturhus navn som Wenche Myhre, Leif Ove Andsnes og Stephen Ackles på plakaten, sammen med Manhattan Transfer og Levi Henriksen. Hvis likevel ingen av disse er dine favoritter, bør du kjenne din besøkelsestid nå. Under tittelen «Vi vil ha mer» starter kampanjen 18. august, der folk leverer inn sine forslag. Gloppen lover så at programkomiteen skal gjøre alt de kan for å booke nettopp de artistene som kommer øverst på folks ønskeliste.

Denne måten å åpne opp på og gjøre seg tilgjengelige er et godt signal fra Hamar kulturhus. De er helt avhengige av goodwill, å bygge relasjoner og komme i dialog – ikke minst med dem som i dag ikke bruker huset noe særlig. For å være på sitt beste, for å skape et relevant tilbud og et åpent brukshus som folk kjenner seg hjemme i, må Hamar kulturhus spille på lag med befolkningen i nedslagsfeltet. Det grepet Gloppen nå gjør viser at kulturhusledelsen er villig til å lytte til publikum. Forhåpentligvis vil det bedre forholdet til alle dem som skal bruke huset og dermed betale for konserter, teater og forestillinger. Ingen er tjent med et kulturhus som «programmerer seg bort» fra folks ønsker og interesser. Det blir ikke brukt. Et hus som åpner for innspill, forslag og ideer vil høyst sannsynlig etter hvert kunne tilby et bredere spekter av arrangementer og dermed igjen utvide publikumsgrunnlaget. Det kan bli en god spiral for byens totale kulturtilbud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00