Riktignok har det vært til dels skarp kritikk mot kulturhusledelsen, fordi konsertprogrammet ikke har inneholdt de aller største høydepunktene. Ser vi på det som tilbys de teaterinteresserte denne høsten er det imidlertid all grunn til å stille seg i billettkøen. Som Hamar Arbeiderblad fortalte i går, byr både Riksteatret og Teater Innlandet på spennende oppsetninger av Ibsen. I tillegg kommer begge teatrene med flere andre forestillinger som vil trekke publikum.

Snakker vi om teater i Hamar handler det om tidsregningen før og etter kulturhuset. Riksteatret la sine turneer utenom Innlandets hovedstad, rett og slett fordi det ikke fantes gode nok fasiliteter for oppsetningene. Teater Innlandet har hatt en enorm kunstnerisk oppblomstring etter at det flyttet inn i sine lokaler i kulturhuset. Slik har kulturhuset bidratt sterkt til at vi nå har fått teaterbyen Hamar.

Den kortsiktige gevinsten av dette er selvsagt at regionens innbyggere kan oppleve teaterforestillinger på et høyt kunstnerisk nivå, uten å måtte reise til Oslo eller andre steder i landet. Det er i seg selv et viktig resultat. Men i tillegg ser vi at Teater Innlandets nye muligheter til å utvikle seg fører til at teatrets forestillinger blir stadig mer etterspurt i Oslo. Slik bidrar kulturhuset også til å gjøre Innlandet kjent for et nasjonalt publikum som en spennende region for teater. Dermed kapitaliserer vi på de store investeringene som er gjort for å utvikle Hamar til en moderne by.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00