Besøkstallene for Hamar kulturhus ser ut til å ha nådd det nivået vi synes man skal forvente. Det er virkelig en god nyhet at billettsalget til vårens forestillinger går så godt at det allerede nå varsles ekstraforestillinger. Når behovet hos publikum er større enn det man i utgangspunktet hadde tenkt å tilby, er ledelsen for kulturhuset på rett veg.

Vi tror noe av det viktigste som har skjedd er at kulturhuset nå tilbyr mange artister som favner bredt og holder høyt nivå. Kulturhusets ledelse leverte en fantastisk åpning som sto til terningkast 6. Men der etter har det vært en del famling. Det ble kommunisert ut at kulturhusets program skulle ha en profil som tilbød kultur og kunst man ikke fant andre steder. Hamar-regionen er imidlertid ikke så godt forspent med store kulturopplevelser at regionens største kultursenter kan gå en så eksklusiv veg.

Derfor er det klokt at ledelsen nå fokuserer mindre på en bestemt profil, og mer på å tilby et program som mange er interessert i. Selvsagt er det positivt at det spesielle kunstuttrykket, det som er vanskelig å forstå og det som ikke passer for alle, også har en plass i Hamar. Men en slik profil kan ikke være dominerende for den største kulturarenaen. Her må det viktigste være å tilby kunstnerisk kvalitet til så mange som mulig.

Antall solgte billetter er selvsagt den viktigste parameteren på at man treffer publikum. Men også økt interesse rundt hjemmeside og på sosiale medier er viktig. Da rekrutteres flere potensielle besøkende, og de som kommer hit får lyst til å komme tilbake.

Det er viktig for Hamar at kulturhuset har en sterk posisjon. Skal vi fylle begrepet innlandshovedstaden er det nødvendig å være et kulturelt samlingspunkt. For videre vekst har det også betydning at Hamar er en by med et vitalt kulturliv. Kulturhuset kan selvsagt ikke ta den rollen alene. Men et lokomotiv må det være, og nå er kulturhuset godt i gang med å oppfylle forventningene våre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00