Bare et lite antall arrangementer finnes på planen for høsten 2014. Hadde det ikke vært for Teater Innlandet og Riksteatret hadde arrangementskalenderen til kulturhuset vært tom. Kulturhussjef Durita Brattaberg forteller til Hamar Arbeiderblad at høstprogrammet slippes i september. Det er mulig ledelsen ved kulturhuset har ekstra lang sommer i år, men for folk flest har høsten for lengt innfunnet seg i september.

Vi synes signalene som kommer fra administrasjonen i kulturhuset er alarmerende. Lederen ved Kirsten Flagstad-festivalen har forsøkt å booke en konsert med Kringkastingsorkesteret i 2015. Kulturhusledelsen var ikke i stand til å gi en skriftlig bekreftelse. Samtidspoesifestivalen ønsket å bruke huset i mars 2015. Kulturhusledelsen kunne ikke håndtere forespørselen før man var kommet utpå høsten. Slikt vitner ikke om profesjonalitet.

Fortsatt finnes det altså ikke et høstprogram, slik at publikum kan plotte inn arrangementer i kalenderen. Nå får man konkurranse med julebordsesongen. Kulturhusleder Durita Brattaberg innser at lanseringen av høstprogrammet «ideelt sett skulle vært gjort senest rundt skoleslutt», men at man ikke rakk det. Vi har vanskelig for å forstå at ledelsen ved kulturhuset rolig kunne ta ferie med visshet om at en så viktig del av jobben ikke er gjort.

Kultursjefen i Hamar kommune, Terje Halvorsen «ønsker ikke å mene noe» om det faktum at høstprogrammet ikke foreligger. Vi forundres over at kultursjefen har et så avslappet forhold til driften av huset. Hamar kommune brukte 700 millioner kroner på kulturhuset. Det var til tider hard politisk kamp for å få det gjennomført. Nå er det tid for å forvalte investeringen. Åpningen er for lengst tilbakelagt, og nå forventer vi at både kulturhusleder og kultursjef tar dette store ansvaret. Å lansere et høstprogram i september er en start vi ikke kan være bekjent av.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00