Usikkerhet og utrygghet på grunn av mangel på folkeskikk, dårlig kommunikasjon og utydelig ledelse. Det er konklusjonen fra eksperter som har gransket arbeidsmiljøet ved Høgskolen i Hedmark, avdeling Elverum. Saken kommer opp samtidig med en ny norsk studie fra forskere ved Statens arbeidsmiljøinstitutt og Universitetet i Bergen. Den ble presentert på NRK i forrige uke og forteller at hele 135.000 nordmenn har hatt selvmordstanker som følge av mobbing på arbeidsplassen. Det faglige og sosiale miljøet vi tilbringer hverdagene i kan altså gå på både liv og helse løs.

Nå blir riktig nok ikke forholdene ved høgskolen i Elverum beskrevet som mobbing. Grensen mellom konflikt og mobbing defineres i arbeidsmiljøloven, og det må dreie seg om gjentatte krenkelser over tid for å kalle det mobbing. Man peker i stedet på et miljø som mangler robusthet nok til å håndtere og tåle faglig uenighet, der folk er opptatt av å hegne om egne posisjoner fordi de er usikre. Flere bransjer og arbeidsplasser opplever for tiden at de må gjennom store omstillinger. Det krever mye av ledelsen, spesielt med tanke på informasjon og trygg styring. Eirik Kollerøy i Bedriftsforbundet sier til NRK at mange mennesker er redde for å ta opp omgangsform og - tone på arbeidsplassen fordi man er redd for å framstå som skjør. Desto viktigere er det å ha jevnlige interne undersøkelser som fanger opp strømningene blant kollegiet – anonymt om nødvendig. Slik kan ledelsen «ha hånda på pulsen», forstå stemningen tidlig og ikke minst vise handlekraft til å gjøre nødvendige endringer.

Foregår det, som telefonene til Mental helse viser, uthenging av kolleger, baksnakking, kritikk i alles påhør eller at folk presses ut av arbeidslivet, står man i fare for å utvikle helseproblemer som angst og depresjoner, psykosomatiske problemer og symptomer som ligner post-traumatisk stress. Gjennom god kommunikasjon og tydelighet på hva slags oppførsel som ikke aksepteres, kan ledelsen bygge et inkluderende miljø med trygge ansatte. Ikke bare har alle krav på et godt arbeidsmiljø, det er også en forutsetning for bedriftens produktivitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.