Annebjørg Soleim, Jan Larsen og Jan Wibe er navn som teller i partiet. Det er ikke lenger mulig for partiledelsen å holde fast ved at debatten skal vente til resultatet av utredningen foreligger. Med debattinnlegget her i Hamar Arbeiderblad med støtte til korridor vest, er det nå legitimt å kjempe for en bestemt jernbanetrasé, selv om ordføreren og partiledelsen ikke har tatt stilling.

Uavhengig av om korridor vest er det beste alternativet eller ikke, synes vi det er positivt at det tones flagg. Det er unaturlig at Hamar Ap skal stå på sidelinjen i en så viktig debatt. Det er også positivt at vi alle kan se at det er ulike syn i partiet. Det forteller om økt åpenhet, og det har vel vært et uttalt mål for Hamar Ap?

Over sommeren skal Hamar Ap starte en intern debatt om hvilke kriterier som skal prioriteres når partiet skal ta stilling til trasévalg. Den debatten kommer etter vårt syn i seneste laget. Utredningsprosessen må gå sin gang, men de lokale kriteriene for et godt trasévalg er det Hamar kommune som er aller best til å vurdere. Der har som kjent Arbeiderpartiet ordførermakten.

Har partiet bestemt seg for hvilke kriterier som betyr noe for trasévalget, kan man også tydeliggjøre kommunens krav overfor statlige myndigheter bedre. Vi forventer ikke et klart trasévalg nå. Men kriteriene for hva som gir Hamar den beste jernbaneløsningen haster det med å presentere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.