Spillutviklerne i det Hamar-baserte Sarepta Studios har, sammen med Teknopilot, laget et kritikerrost spill om hverdagen til to barn som ble født under andre verdenskrig. Målet med spillet, som er myntet på unger fra 12-årsalderen, er å ta vare på Karin og Klaus, som begge er barn av en norsk, ugift mor og en tysk soldat. Såkalte lebensborn. I spillet må man sørge for at de to får mat og får gå på skole, samtidig som de opplever mobbing på grunn av sitt opphav, slik det ofte var i årene etter andre verdenskrig.

«My Child Lebensborn» ble lansert i mai og har fått svært gode anmeldelser og kritikker. Det ble blant annet kåret til månedens spill av The Guardian. Ikke minst er det på grunn av tematikken, som oppleves sterk og relevant også i dag; hvordan uskyldige barn straffes for noe foreldrene har gjort. Sarepta Studios ønsker derfor å få innført bruk av spillet i undervisningen på skoler. Der får de støtte av spillekspert og lærer Rune Fjeld Olsen, som uttaler seg til HA mandag. Han mener temaet er ekstremt relevant også i våre dager, og at spillet kan brukes som hjelpemiddel og en igangsetter av diskusjoner om hvordan man oppfører seg mot medmennesker.

Denne type «teknologi med innhold» vil bare bli viktigere og viktigere i skolen. Undervisnings- og skoleopplegg bør være åpne for og se seg om etter relevante måter å ta i bruk dataspill, VR og andre digitale læremidler for å engasjere elevene. Det er ikke gitt at en«pålogget» klasse må føre til distraksjon og ukonsentrasjon. Teknologi brukt riktig, av en lærer som både kan faget og spillet, kan bidra til bedre pedagogikk og lettere læring.

Produsentene har søkt støtte hos Kulturrådet for å få laget en skoleversjon av «My Child Lebensborn». Vi krysser fingrene for det. Det er også en fjær i hatten til spillutviklermiljøet i Hamar. Byen har mye kompetanse på dette området og det er grunn til å være stolt av at flere som utdanner seg fra spillinja ved Høgskolen Innlandet blir værende i Hamar med nystartede spillbedrifter. Det er utvikling for framtida.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00