Onsdag ettermiddag annonserte rådmann Bjørn Gudbjørgsrud at kommunen har inngått en opsjonsavtale med Buchardt om å bygge et hotell med 35 etasjer på Tjuvholmen. To dager etter spør etablerte eiendomsutviklere i regionen hvorfor de ikke har fått delta i konkurransen om tomta.

La oss aller først si at vi hilser en utvikling av Tjuvholmen velkommen. Hotellplanene til Buchardt er store. Blir dette prosjektet realisert kan det gi Hamar enda et signalbygg. I tillegg vil det kunne sette byen på kartet som konferanseby. Det vil kunne gi langsiktige, positive ringvirkninger for hele sentrumskjernen. Vi er heller ikke uenige med rådmannen i at det er bra å få inn investorer som Buchardt når Hamar skal ta nye steg.

Men vi forutsetter at kommunens ledelse ikke lar seg blende til de grader at man ser bort fra alle andre mulige aktører. Utstillingsplassen og Boligpartner har lange tradisjoner for å bygge i Hamar. De har begge gitt solide bidrag til den langsiktige utviklingen av byen. Vi kan ikke se noen grunn til å nekte dem å delta i konkurransen om Tjuvholmen.

Byggingen av Mjøstårnet, Buchardts hotell i Brumunddal, endte i politikerkrangel om hvorvidt regelverket var fulgt. Saken havnet til slutt i kontrollutvalget. Så skal det legges til at det ikke ble påvist feil i saksbehandlingen. Men det er ikke bra verken for Hamar kommune eller Buchardts hotellprosjekt at det skapes tvil om at man har gått fram på riktig måte. Til det er det 35 etasjer høye hotellet et for spennende prosjekt.

Vi ser derfor fram til at rådmannen snarest klargjør hvordan tildelingen av tomta har foregått. Kommunepolitikerne må sørge for at Hamar får det beste utbyggingsprosjektet når dette attraktive området skal bygges ut. De må også sørge for at vi får en åpen prosess som gjør at ingen sitter med en bismak i munnen når hotellet reiser seg. Neste møte i formannskapet gir muligheten til å innfri disse forutsetningene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00