Onsdag ettermiddag annonserte rådmann Bjørn Gudbjørgsrud at kommunen har inngått en opsjonsavtale med Buchardt om å bygge et hotell med 35 etasjer på Tjuvholmen. To dager etter spør etablerte eiendomsutviklere i regionen hvorfor de ikke har fått delta i konkurransen om tomta.

La oss aller først si at vi hilser en utvikling av Tjuvholmen velkommen. Hotellplanene til Buchardt er store. Blir dette prosjektet realisert kan det gi Hamar enda et signalbygg. I tillegg vil det kunne sette byen på kartet som konferanseby. Det vil kunne gi langsiktige, positive ringvirkninger for hele sentrumskjernen. Vi er heller ikke uenige med rådmannen i at det er bra å få inn investorer som Buchardt når Hamar skal ta nye steg.

Men vi forutsetter at kommunens ledelse ikke lar seg blende til de grader at man ser bort fra alle andre mulige aktører. Utstillingsplassen og Boligpartner har lange tradisjoner for å bygge i Hamar. De har begge gitt solide bidrag til den langsiktige utviklingen av byen. Vi kan ikke se noen grunn til å nekte dem å delta i konkurransen om Tjuvholmen.

Byggingen av Mjøstårnet, Buchardts hotell i Brumunddal, endte i politikerkrangel om hvorvidt regelverket var fulgt. Saken havnet til slutt i kontrollutvalget. Så skal det legges til at det ikke ble påvist feil i saksbehandlingen. Men det er ikke bra verken for Hamar kommune eller Buchardts hotellprosjekt at det skapes tvil om at man har gått fram på riktig måte. Til det er det 35 etasjer høye hotellet et for spennende prosjekt.

Vi ser derfor fram til at rådmannen snarest klargjør hvordan tildelingen av tomta har foregått. Kommunepolitikerne må sørge for at Hamar får det beste utbyggingsprosjektet når dette attraktive området skal bygges ut. De må også sørge for at vi får en åpen prosess som gjør at ingen sitter med en bismak i munnen når hotellet reiser seg. Neste møte i formannskapet gir muligheten til å innfri disse forutsetningene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.