Advokatene har inntatt arenaen i Giske-saken. Kort tid etter at Arbeiderpartiets ledelse konkluderte med at Trond Giske har brutt partiets egne retningslinjer mot seksuell trakassering, kom Giskes advokater på banen med sine protester.

De hevder at Giske ikke har hatt anledning til å forsvare seg, siden han er sykmeldt. De mener også at bevisene mot den tidligere nestlederen ikke er gode nok. Hadde dette handlet om en oppsigelsessak i arbeidslivet, kunne Giskes advokater hatt et poeng. Men dette handler om et tillitsverv. Det er noe helt annet. Tillit gjenvinnes ikke i en rettssal. Man kan ikke bruke jus for å erstatte tapt tillit.

Trond Giske er nødt til å vise at han er tilliten verdig når han skal bekle et av de viktigste vervene i norsk politikk. Når du velges til nestleder i Arbeiderpartiet gis du muligheter og makt som de fleste andre mennesker ikke får. Du må forvalte ditt politiske verv på en måte som gjør at omverdenen synes du fortjener makten. Varslene forteller at det har ikke Trond Giske klart.

Varslerne har opplevd sine møter med Trond Giske som svært ubehagelige. Det er en umulig oppgave å skulle overbevise dem om at de ikke burde opplevd det slik. Partiets ledelse har konkludert med at Trond Giske har misbrukt den tilliten han fikk. Det er ikke en sak for domstolene eller advokater. Giske vil uansett ikke ha tillit i partiet han ønsker å være med og lede.

Har Giske ikke blitt tilstrekkelig hørt? Han har en selvsagt rett til å presentere sitt syn. Det har han da også fått anledning til, både på NRK Dagsrevyen, på sin egen Facebook-side og i samtaler med partileder Støre over til sammen ni timer.

Konklusjonen er at Giske har brutt retningslinjene mot seksuell trakassering. Det endres ikke av at han fortsatt er sykmeldt. Arbeiderpartiet må nå avslutte saken og gå videre. Jonas Gahr Støre må nå fokusere på arbeidet med å vinne tilbake velgerne. For Trond Giske er den politiske karrieren over. Ingen advokat kan forandre på det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.