80.000 ivrige, kultursugne, opplevelsessultne hedmarkinger har tatt JuniHamar med storm! Ja, JuniHamar er ikke nok for oss, så det har glidd over i «juliHamar». Festivaler, konserter, show i Hamar og Ringsaker er gjenstand for valfart gjennom hele sommeren. Hamar Arbeiderblad kan i dag fortelle at billettsalget til kulturarrangørene rundt Mjøsa går så det griner. Prøysenfestivalen Blåklokkevikua satte rekord med 10.000 besøkende i løpet av de fire første dagene. Søsknene Amb har fulle hus med sine sommershow på Tingnes, og konsertene til Vazelina Bilopphøggers har også hatt meget godt besøk.

Som om ikke det er nok er Hamar-regionen også sterkt representert når det skjer ting på Gjøvik, bekrefter turistsjefen i Gjøvik-regionen. Det kan se ut som et stadig økende antall konserter og festivaler bare gir publikum lyst på enda mer.

Vi er ofte opptatt av å gjøre oss attraktive for innflyttere i andre deler av landet, aller helst Oslo-regionen. Akkurat nå er det hyggelig å kunne skrive at det først og fremst er folk som allerede bor her som utgjør hovedtyngden av publikum. For det viser at Hamar-regionen er levende og vital, og slett ikke fortjener å bli stemplet som treg og baktung. Begrepet JuniHamar har vært en formidabel suksess, men fakta er at kulturlivet i Hamar-regionen syder hele sommeren.

Som turistsjef i Hamar-regionen, Tor Rullestad påpeker, har nemlig arrangementene stått i kø siden AnJazz i mai. Fortsatt venter vi på Under Brua-festivalen i Hamar og Tømmerstock-festivalen i Brumunddal. Ifølge Rullestad kan både hotellnæringen og Billettservice bekrefte at det er et kjøpesterkt, regionalt publikum som gjør at arrangørene kan kaste seg ut i det sjansespillet det er å være festivalarrangør. Regionen trenger mennesker som våger å satse, uten noe sikkerhetsnett. Når innbyggerne svarer på den måten vi har sett denne sommeren, lover det svært godt for framtida.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00