I tillegg er det økende frustrasjon blant Hamars politikere over hvordan Jernbaneverket håndterer prosessen. Det etterlyses visualiseringer og konkrete beskrivelser som ikke bare tar for seg det rent jernbanetekniske, men også gir svar som bidrar til at kommunen kan fatte gode avgjørelser for Hamars byutvikling.

Et enstemmig formannskap har nå vedtatt et notat hvor det stilles en rekke krav til Jernbaneverket. Vi synes det er positivt at politikerne nå står samlet for å kunne fatte nødvendige beslutninger som bidrar til at jernbaneutbyggingen også skaper byutvikling for Hamar. Jernbaneverkets rolle er som kjent først og fremst å drive med samferdsel.

Når kommunepolitikerne nå opplever at staten verken gir ut tilstrekkelig informasjon eller gir de folkevalgte nok tid til å arbeide med de ulike traséløsningene, er det viktig å gi klar beskjed. Det er nettopp det formannskapet nå gjør. Kommunen er selvsagt forpliktet til å holde de tidsfristene prosessen krever. Men Jernbaneverket må også sørge for at politikerne får nødvendige muligheter til å påvirke valgene som skal gjøres.

InterCity-direktør Anne Siri Haugen bør ta notatet hun har fått på bordet med det største alvor. Det er en klar beskjed om å øke involveringen av Hamars folkevalgte. Hun bør lytte til signalet fra ordfører Einar Busterud (BBL) om at prosessen går for raskt. Det er rimelig å kreve at signaler om innsigelser kommer i forkant av vedtaket.

Temperaturen i jernbanedebatten i Hamar har som kjent vært høy. Engasjementet er stort. Det er bra at folk flest er opptatt av Hamar framtid. Blir dette engasjementet rettet mot Jernbaneverket, kan det bli en krevende jobb å skulle planlegge dobbeltspor til Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.