Striden rundt Wang Toppidrett har skapt et sterkt engasjement i idrettsmiljøene. Wang ønsker som kjent å etablere seg i Hamar, men fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) har skapt usikkerhet. Etter lang tids vurdering fastholder hun en negativ holdning til en slik etablering. Gjestvang frykter at idrettslinjene ved de videregående skolene i regionen vil bli skadelidende. Elevene kan komme til å velge Wang framfor disse linjene, noe som kan bety slutten for idrettstilbudet i offentlig skole.

Vi er generelt enige i at det er viktig å bygge opp en skole som er for alle, og som finansieres av de offentlige budsjettene. Men i dette tilfellet mener vi tilbudene ikke er sammenlignbare. Idrettslinjene er ikke laget for den som ønsker å bli profesjonell toppidrettsutøver. Dette tilbudet har private Wang Toppidrett bygget opp over lang tid, og det må sees som et supplement til den offentlige skolen. Bare et lite mindretall av norske 16-åringer vil satse så mye som en slik karriere krever. Det er derfor et åpent spørsmål om den offentlige skolen skal se dette som sin oppgave.

Et ja til Wang Toppidrett i Hamar betyr også at byen endelig kan bli det tyngdepunktet for idrettsungdom som vi trenger. Hele Hamar-regionen vil nyte godt av en slik etablering. Både Lillehammer og Kongsvinger har dette, noe som fører til at de store idrettstalentene forsvinner ut herfra når de skal på videregående skole.

Dette er en litt ironisk situasjon all den tid Hamar er Innlandets udiskutable idrettsby. Både når det gjelder fotball for begge kjønn, håndball og ishockey er Hamar i en klasse for seg. I tillegg har regionen mange gode individuelle utøvere. Når fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) i går ga sin støtte til etablering av Wang er det en helt avgjørende støtte til Hamar som idrettsby. Vi hadde håpet at også Aasa Gjestvang i større grad hadde forstått hvor viktig denne etableringen er for hele Hedmarken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.