Nei til etablering av Wang Toppidrett i Hamar. Det er konklusjonen til komiteen for kultur og kompetanse i fylkeskommunen. Fire av fem Ap-representanter støttet forslaget om å si nei, mens opposisjonen hele tiden har vært for. Siden komitéleder Margrethe Skjærbæk (Ap) har dobbeltstemme ved likt stemmetall, ble hennes nei avgjørende. Det hjalp åpenbart ikke at fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) hadde gitt et tydelig råd ved å støtte etableringen av Wang i Hamar. Så skal det legges til at komiteen ikke avgjør saken. Nå er det spenning knyttet til fylkestingets behandling om en uke.

Vi har sans for at politikere står ved sine prinsipper og tør å flagge dem. Komitéleder Skjærbæk (Ap) la hodet på blokka da hun med dobbeltstemmen avgjorde utfallet. Slik ble hun også skyteskive for de kreftene i Hamar-regionen som mener etableringen av Wang er svært viktig. Skjærbæk er prinsipielt mot privatskoler og innkreving av skolepenger. Her er det åpenbart en splittelse innad i Arbeiderpartiet.

Vi er helt uenige med Skjærbæk og de andre Ap-representantene i komiteen når det kommer til selve saken. Det går an å forsvare et godt offentlig skoletilbud uten å bli mer katolsk enn paven. Selvsagt er det offentlige myndigheter som skal finansiere det offentlige skoletilbudet. Vi er heller ikke begeistret for skolepenger. Men Norge har en lang rekke private skoletilbud, som kommer i tillegg til det offentlige. Disse er et supplement til den offentlige skolen, og Skjærbæk og hennes meningsfeller mener vel ikke at dette tilbudet skal nedlegges?

Wang Toppidrett er et skoletilbud til dem som ønsker å drive eliteidrett på toppnivå. Det er en liten gruppe ungdom, og vi kan ikke forvente at den offentlige skolen skal stå for et slikt tilbud. Derfor er det flott at Wang Toppidrett kan tilby regionen en utdanning for de få. Dette vil også ha en positiv effekt for Hamar, hvor idretten står sterkere enn noe annet sted i Innlandet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.