Sverre Narvesen uttrykte tydelig forbauselse over at verken Raufoss-klyngen i Oppland eller Heidner-klyngen i Hamar nådde opp. Det er de statlige organene Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet som står bak klyngeprogrammet.

Målet er å forsterke innovasjonsprosesser og skape mer attraktive miljøer for bedrifter, kunnskapstilbydere og investorer. Betydningen av et opptak illustreres ved at Raufoss-klyngen ville fått et statlig tilskudd på nærmere 100 millioner kroner over 10 år, ifølge Sverre Narvesen. Det kan man nå se langt etter.

Det burde være vektige politiske grunner til å ta opp Heidner-klyngen og Raufoss-klyngen nå. Næringslivet i Innlandet har jobbet hardt for å skape innovasjon og utvikling, og klart å oppnå en del resultater på egen kjøl. Nå trenger Innlandet også et bidrag fra statlig hold. Det snakkes mye om det grønne skiftet blant politikerne. Vi skal forsøke å bli mindre avhengig av oljeindustrien. Da er det underlig at Innlandets nye industri som har sin spisskompetanse nettopp innenfor verdiskapning som ikke er oljebasert, likevel ikke når opp.

Dessverre må vi konstatere at det ikke er politisk vilje til å løfte Innlandet. Å bidra til økt verdiskapning i Hedmark og Oppland er ikke prioritert av den sittende regjering, og vi må nok erkjenne at heller ikke den rødgrønne regjeringen betraktet Innlandet som et satsingsområde. Riktignok la Arbeiderpartiet fram sin plan for å løfte Innlandet i august 2013. Men en plan som kommer rett før valget får ingen reell betydning.

Direktør Mona Skaret i Innovasjon Norge er raus med rosen til søkerklyngene fra Hedmark og Oppland. Men lovord er ikke lenger godt nok for Innlandet. Nå kreves det prioriteringer og bevilgninger. Innlandet aksepterer ikke lenger å være i oljeskyggen.

Les også
NYHET Les også hva HA mener.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.