Statsminister Erna Solberg (H) har gjort sin første store rokering i regjeringen. Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug får muligheten til å ta et jerngrep om innvandringspolitikken, mens urokråka Per Sandberg kommer inn som fiskeriminister. Det er kløktige grep fra Erna Solberg. Med Listhaug som innvandringsminister i en tid med stor flyktningstrøm, blir det lite rom for Frp til å spille innvandringskortet i den politiske debatten. I stedet blir jobben å forsvare den rådende politikken på asylområdet.

Når nestleder Per Sandberg blir statsråd blir det også mye vanskeligere for ham å opptre som en kritiker av regjeringen. Sandberg blir nødt til å forholde seg til at det sitter to partier i regjeringen, og han må utad forsvare regjeringens samlede politikk. Det kan kanskje føre til høyere temperatur på regjeringskonferansene, men det er bedre å holde protestene innenfor fire vegger enn å få dem servert i mediene.

Vi registrerer imidlertid med bekymring at Innlandet fortsatt ikke er representert i regjeringskollegiet. Opplands nyutnevnte fylkesmann, Christl Kvam (H) kommer inn som statssekretær. Det er også alt. Vi er ikke i tvil om at Christl Kvam kommer til å gjøre en god jobb i sin posisjon, men for Innlandet blir det likevel altfor spinkelt. Oppland og Hedmark mangler rett og slett en stemme når det skal tas viktige nasjonale beslutninger som berører regionen. Med arbeidsledighet i oljefylkene blir vi fortsatt liggende i oljeskyggen. Det er ikke her politikerne har blikket. Et løft for Innlandet virker fjernere enn noen gang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.