Så er det endelig avgjort. Mulla Krekar skal sendes ut av Norge. Høyesterett avviste anken, og dermed foreligger det rettskraftig dom for at Krekar kan utleveres til Italia. Bortsett fra hans advokat Brynjar Meling vil knapt noen savne Krekars tilstedeværelse i Norge.

Saken mot mulla Krekar handler ikke bare om utlevering av en terrormistenkt person til en annen stat. Krekar har blitt en politisk verkebyll som har plaget skiftende regjeringen med sin eksistens, fordi det ikke har vært mulig å utvise ham.

Fremskrittspartiet brukte ham i mange år som et symbol på Arbeiderpartiets handlingslammelse. Frp fikk saken i fanget selv da partiet kom i regjering. Justisminister Anders Anundsen (Frp) har måtte svelge den samme kritikken som Frp utsatte sine politiske motstandere for. Derfor er det forståelig når det blant ledende Frp-politikere nå uttrykkes en viss politisk triumf.

Fortsatt er siste ord i historien om mulla Krekar ikke sagt. Blir han ikke dømt i Italia kan han kreve å få komme tilbake til Norge. Advokat Brynjar Meling har dessuten gjort det klart at han vil kjempe til siste slutt for sin klient. Det innebærer å bringe saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Det er verdt å huske at Krekar dermed nyter godt av et rettssystem som slett ikke har noen plass i det idealsamfunn han og hans likesinnede selv ønsker å bygge opp.

Prosessen mot Krekar har vært en rettsstat verdig. Det er ikke meningene til mullahen som har ført ham i fengsel. Krekar er dømt til fengselsstraff for trusler mot Erna Solberg og tre kurdiske menn. Ifølge Høyesterett er han en fare for rikets sikkerhet. Han forherliger terrororganisasjonen IS, som i dag er verdens kanskje fremste terrororganisasjon. Norghe erkjenner sine internasjonale forpliktelser til å ta imot flyktninger som trenger beskyttelse. Dessverre er det dette asylinstituttet Krekar har utnyttet til religiøs ekstremisme og kriminell virksomhet. Han har dessverre ingen ting lært etter å ha levd i et demokratisk land siden 1991.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.