Så tar endelig ledelsen i Arbeiderpartiet et oppgjør med sine egne tidligere statsråders virksomhet som rådgivere i PR-byråene. På bakgrunn av avsløringene om virksomheten til First House, rykker partisekretær Raymond Johansen ut med kritikk mot flere tidligere regjeringsmedlemmer. Raymond Johansen peker på den tidligere svært sentrale statsråden Bjarne Håkon Hanssen, som nå benytter sitt nettverk som partner og seniorrådgiver i First House for å påvirke politiske beslutninger for kunder som vil betale for det. Partisekretæren identifiserer også tidligere medarbeidere ved statsministerens kontor.

Vi synes det er på tide at Ap-ledelsen peker på at det er et problem når så mange sentrale tidligere regjeringsmedlemmer med Ap-bakgrunn melder overgang til PR-bransjen. Som Raymond Johansen peker på, bidrar dette først og fremst til å svekke politikkens troverdighet.

Velgerne tror politikerne søker politisk makt for å endre samfunnet i tråd med sine egne politiske ideer. Illusjonene forsvinner når vi ser at de samme Ap-politikerne i rollen som PR-rådgivere er villige til å motarbeide egen politikk, bare kunden betaler godt nok. Senest så vi dette da Aftenposten avdekket at sentrale Ap-politikere i First House tilbyr internasjonal oljebransje å jobbe for at det norske Oljefondet ikke skal få en miljøprofil som gjør at oljeselskapene blir kastet ut som investeringsobjekter av fondet.

Som Raymond Johansen påpeker er det for Arbeiderpartiets 53.000 medlemmer « ... bankende hjerter og et engasjement for et bedre samfunn som gjelder». Med PR-bransjens inntogsmarsj er det nå tydelig at et politisk nettverk og tett kontakt med statsministerens kontor, er inngangsbilletten til en lukrativ karriere etter at man har avtjent noen år som statsråd eller statssekretær. Det er selvsagt ikke noe yrkesforbud for ekspolitikere i Norge. Men Arbeiderpartiet bør nok stille strengere krav til hvem som utpekes som statsråder. En cv med politiske verv er i ferd med å bli en salgsvare.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00