Vi applauderte viljen til å ta grep økonomisk. Vinteren 2014 var som kjent et sorgens kapittel for Hamars hockeystolthet, med både poengtrekk og konkurstrussel. Men vi uttrykte også en viss skepsis her på lederplass, da «Fattige fettere» gikk inn med tre millioner kroner og slettet gjeld.

Truls Røise, Njål Berge og de andre «fetterne» stilte nemlig ikke bare tøffe krav til sunn økonomi. De sa også at de ville drive klubben nesten uten ansatte. Vi fryktet at det ville bli svak økonomi, dårlige sportslige resultater og sviktende oppslutning fra supporterne.

Det er hyggelig å konstatere at vi har tatt feil. I går kunne vi på vår førsteside fortelle at «fattige fettere» kjører topphockey på dugnad en sesong til.

Så lang tid mener klubbens ledere det tar å bringe økonomien i balanse. Enda en sesong vil de bruke all sin fritid på å bringe Dragons tilbake i toppen, med sunn økonomisk drift i bånn.Suksessen til Dragons viser hvor viktig det er å ha de rette personene i nøkkelfunksjoner.

Slik er det i alle andre deler av samfunnet, og idretten er intet unntak. Her har man fått en svært kompetent trener i Aleksander Smirnov, og eliteutvalget har hentet spillere som løfter laget.

Gode sportslige resultater er avgjørende for driften, og nå er det virkelig hockeyfeber i Hamar.

Når det i tillegg er sterke næringslivsfolk som jobber godt på kommersiell side, kan vi gratulere med godt utført jobb!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00