Storhamar videregående skole trues med nedleggelse, bare ett år etter at den åpnet. 126 millioner kroner har Hedmark fylke brukt på skolen. Det kan se ut som bortkastede penger. I dag rykker Høyres fylkestingspolitiker Rune Øygarden ut mot fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp), og sier at elevtallsutviklingen burde vært bedre analysert.

For de fleste av oss framstår det som underlig at en helt ny skole kan bli nedlagt. Samtidig minner vi om at et enstemmig fylkesting tok beslutningen om å bygge skolen. Den gangen var det et akutt behov for skoleplasser på grunn av plassmangel. Man kan selvsagt spørre seg om det ble bygd for stort, basert på en topp i elevkullene. Med et enstemmig fylkestingsvedtak er det uansett vanskelig å peke på syndebukker, selv om lysten åpenbart er der.

Flere politikere er bekymret for hva folk vil tenke om dem nå. Det er ingen ting mot hva velgerne vil tenke hvis politikerne gjør alvor av å legge ned en nybygd skole. Til alt overmål en av landets beste skoler, nylig hyllet som den beste i fylket.

Fylkespolitikerne bør snarest legge debatten om fortidas bevilgninger bak seg. Nå handler det om å gjøre kloke valg for å opprettholde gode skoler, og samtidig stramme inn på budsjettene. Selv om elevtallet faller, virker det ikke framtidsrettet å stenge en ny skole i fylkets største by. Skoler utenfor Hamar, Elverum og Kongsvinger bør inngå på kuttlista.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.