Dersom et politisk flertall går inn for det. Møtet på Lillehammer i går var kanskje det første steget mot et nytt Lillehammer-OL. Første muligheten er i 2026, men også 2030 blir sett på som en mulighet.

Etter at Lillehammer-OL i 1994 fikk kvalitetsstempelet «the best game ever» av selveste OL-sjefen, er det gjort to mislykte forsøk de siste årene på å stable på beina et politisk flertall for en norsk OL-søknad.

Først ut var Tromsø. I fjor havnet også Oslos initiativ i den politiske søppelbøtta, etter at i første rekke regjeringsdeltaker Fremskrittspartiet satte foten ettertrykkelig ned. Tanken om nye leker på Lillehammer kom fram rett etter at tommelen ble vendt ned i fjor.

I går møttes aktuelle kommuner for å sondere muligheter og se på tallmateriell fra Oslos OL-søknad i fjor og Sotsji-OL i fjor. Vi skal ikke her ta standpunkt til om et nytt OL i Innlandet er aktuelt og realistisk. Men vi aner en viss tilbakeholdenhet, for å si det litt mildt.

De fire OL-kommunene fra 1994 var invitert. Hamars plass sto tom. Nabokommunene Ringsaker og Gausdal var også invitert. I Ringsaker hadde verken ordfører eller rådmann prioritert å delta.

Kommunen stilte med sin assisterende rådmann. Vi registrerer også at Oppland Arbeiderblad på Gjøvik tirsdag denne uka anbefalte Oslo som arrangør.

Og kulturminister Thorhild Widvey (H) avfeide onsdag spørsmålet med at det er altfor tidlig å snakke om. Det er visst ikke klart for OL-floka riktig ennå.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00