Valget handler slett ikke om Bent Høie, Solveig Horne eller noen av de andre statsrådene i Høyre/Frp-regjeringen. Hovedgrunnen er selvfølgelig at dette ganske enkelt ikke er et stortingsvalg.

14. september skal vi gå til urnene for kommune- og fylkestingsvalg. Altså er det de lokale partilagene, de lokale politikerne og de lokale sakene vi skal engasjere oss i, og som bør være i fokus, både for politikerne og oss som skal stemme. I en meningsmåling Norstat har gjennomført svarer 57 prosent av velgerne at de lokale ordførerkandidatene er viktige for hvilket parti de velger å stemme på. Hele 75 prosent mener de lokale partiprogrammene er avgjørende når de skal bestemme seg. Resultatene i denne undersøkelsen er med andre ord en anerkjennelse til alle som jobber med lokaldemokratiet rundt omkring i landet, alle som engasjerer seg i saker der de bor, i sitt nærmiljø og sin kommune.

Vi kommer tydeligvis ikke unna at nasjonale saker blir debattert av rikspolitikere, men det er ikke dem som skal legge premissene for lokalvalgkampen. Vi håper vi kan bidra til å fortelle hva politikerne her hjemme, i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten ønsker og mener, og hvilke saker du bør sette deg inn i lokalt. Det er Aspeli, Busterud eller Fangberget du skal velge mellom, det er Røhne eller Gjestvang, Steen eller Børke, Lilleøkseth eller Tønseth. Så er det Erna og Jonas’ tur om to år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.