Valget handler slett ikke om Bent Høie, Solveig Horne eller noen av de andre statsrådene i Høyre/Frp-regjeringen. Hovedgrunnen er selvfølgelig at dette ganske enkelt ikke er et stortingsvalg.

14. september skal vi gå til urnene for kommune- og fylkestingsvalg. Altså er det de lokale partilagene, de lokale politikerne og de lokale sakene vi skal engasjere oss i, og som bør være i fokus, både for politikerne og oss som skal stemme. I en meningsmåling Norstat har gjennomført svarer 57 prosent av velgerne at de lokale ordførerkandidatene er viktige for hvilket parti de velger å stemme på. Hele 75 prosent mener de lokale partiprogrammene er avgjørende når de skal bestemme seg. Resultatene i denne undersøkelsen er med andre ord en anerkjennelse til alle som jobber med lokaldemokratiet rundt omkring i landet, alle som engasjerer seg i saker der de bor, i sitt nærmiljø og sin kommune.

Vi kommer tydeligvis ikke unna at nasjonale saker blir debattert av rikspolitikere, men det er ikke dem som skal legge premissene for lokalvalgkampen. Vi håper vi kan bidra til å fortelle hva politikerne her hjemme, i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten ønsker og mener, og hvilke saker du bør sette deg inn i lokalt. Det er Aspeli, Busterud eller Fangberget du skal velge mellom, det er Røhne eller Gjestvang, Steen eller Børke, Lilleøkseth eller Tønseth. Så er det Erna og Jonas’ tur om to år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00