Det reises velbegrunnete spørsmål om en slik galla burde vært lagt til et tidspunkt hvor flere av de største idrettsstjernene kunne deltatt. Det ville økt seerinteressen enda mer.

Men ingen er i tvil om at Hamar er et meget godt sted for å avholde et slikt arrangement.

Før åpningen av lørdagens Idrettsgalla hadde Norsk Tipping invitert mange av de viktigste aktørene bak Idrettsgallaen til et eget arrangement.

Etter det vi kjenner til ble det gitt et tydelig signal fra spillgiganten om at Hamar bør være det faste stedet for Idrettsgallaen. Dessverre tukles det med lokaliseringen av denne idrettens svar på «Spellemannsprisen».

Etter at Hamar hadde arrangert gallaen 12 år i strekk, klarte NRK å trekke den ned til Oslo. Neste år har Lillehammer av alle steder blitt valgt, fordi byen skal ha ungdoms-OL. Vi tror det er klokt å lytte til en av gigantene innenfor norsk idrett.

Ingen gir så mye tilbake til idretten som Norsk Tipping. Deres råd bør veie tungt. Det er forståelig at NRK ønsker å ha Idrettsgallaen i Oslo. Kort veg, billigere og enklere å produsere. Men for Oslo by betyr det ingen ting å ha dette arrangementet.

Hamar er selve idrettsbyen. Vi får en fin mulighet til å premiere lokale talenter, og løfte dem inn i den fantastiske atmosfæren sammen med de etablerte topputøverne. For oss er det en viktig begivenhet når idrettsstjernene og statsministeren kommer hit for å være med. Vi har anleggene og fasilitetene. I tillegg til den genuine idrettskulturen som man ikke finner i hovedstaden.

Vi synes man nå en gang for alle skal bestemme seg for å la Idrettsgallaen forbli i Hamar. En hvileløs vandring fra by til by gir ingen steder muligheten til å høste av langsiktig og målrettet arbeid for å bli en arena hvor vi sammen en gang i året kan hylle store prestasjoner utført av norske toppidrettsutøvere. Hamar har vist at vi kan.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00