Paviljongen skal huse 52 førsteklassinger som snart er klare for skolestart, og dermed avhjelpe plassmangelen ved skolen. Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, er slett ikke begeistret for løsningen og mener bygget knapt ville vært godkjent som hvilebrakke for E6-arbeidere.

Kriseløsningen er selvfølgelig ikke ideell. Barns fysiske arbeidsmiljø – og læreres, for den del – er generelt et forsømt område. Mange barn og unge tilbringer skolehverdagen sin i omgivelser og lokaler som preges av både dårlig luftkvalitet, dårlig plass, dårlig akustikk og store etterslep på oppussingsbehov. Det er utvilsomt et tegn på dårlig politisk planlegging og prioritering når skolebygg enten ikke er store nok, eller når nybygg, påbygg eller rehabilitering drar ut i tid. Befolkningsøkning er ikke noe som skjer over natta, så store førsteklassekull må man både kunne forutse og planlegge for. Knapt noen skolestruktur er så gjennomdiskutert som den i Stange kommune, og Hoberg burde dermed vært utvidet tidligere. Der har Gihlemoen rett.

Spørsmålet er likevel i hvor stor grad Frp bør slå politisk mynt på denne situasjonen. Vi tror ingen barn tar skade av å tilbringe noe skoletid i brakker. En nødløsning er ikke nødvendigvis en krise, og dette er tross alt bedre enn å sitte stuet sammen i alt for små klasserom uten boltreplass. De negative holdningene får barna i så fall fra sine foreldre og andre voksne. Paviljongen – som riktig nok er et forskjønnende ord på en brakkerigg – er selvfølgelig ikke ment å stå der for alltid. Det påpeker også rektor Trond Arne Børresen. Han roser kommunens eiendomsavdeling for å ha vært løsningsorientert, men vi håper han også legger ordentlig press på skoleeieren – kommunen. Altfor ofte ser vi at brakker blir permanente, men disse må erstattes av ordentlige skolelokaler innen rimelig tid. Politikerne kommer ikke utenom de bevilgningene. Noe annet kan ikke Stange være bekjent av.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.