Så har Senterpartiets sentralstyre satt endelig punktum for varselet om en trakasserende sexmelding til tidligere partileder Liv Signe Navarsete. Det er så vi formelig kan høre et lettelsens sukk fra de involverte. Ti menn, hvorav åtte hadde viktige verv i partiet, var ikke i stand til å komme opp med en forklaring på hvem som sendte meldingen. Navarsete stiller det riktige spørsmålet: Kan partiet ha tillit til dem i framtida?

Men det har endelig blitt tid for å se framover, og Ola Borten Moe brukte ikke mye tid på å gjenoppta sitt verv som nestleder. I tillegg forteller han til Dagbladet at han vil tilgi den i kameratgjengen som sendte meldingen. Det er vi ikke et øyeblikk i tvil om.

Meldingen til Navarsete har sammen med de øvrige trakasseringssakene til Senterpartiet avdekket holdninger som burde bekymre partileder Trygve Slagsvold Vedum. Medieoppmerksomheten rundt «Vi har lyst på fitta di»-meldingen er et i-landsproblem, har fylkeslederen i Trøndelag Sp uttalt. Bekymringen for hva de ti mennene på hyttetur og deres familier gjennomgår mens man leter etter avsenderen har vært påfallende stor.

Det kunne kanskje være større grunn til å lytte til varsleren selv. Flere stortingsrepresentanter fra Sp har i stedet rettet kritikk mot den tidligere partilederen fordi saken for et så stort mediefokus. Det dreier seg tross alt ikke om « … voldtekt og drap» sier Jenny Klinge. Nå er nemlig tiden inne for å drive politikk igjen.

Navarsete har i ettertid konkludert med at påkjenningen ved å stå fram og fortelle om sexmeldingen har vært stor for henne, men at resultatet har vært null. Håndteringen til partiledelsen tjener som et eksempel på hvordan en varslersak ikke skal håndteres, er hennes oppsummering. Det bekymrer åpenbart ikke partiledelsen nevneverdig. Der har strategien vært å unngå mediene og oppmerksomhet så godt det lar seg gjøre, enten det gjelder NRK-debatter eller Hamar Arbeiderblad, og satse på bedre tider når det hele er glemt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00