Det ble en kveld og ei natt for historiebøkene. Idrettshistorie ble skrevet i ishallen natt til mandag, da Storhamar hockey måtte spille åtte ekstra perioder mot Sparta for å få en avgjørelse i sluttspillkampen. Etter 217 minutter og 14 sekunder avgjorde endelig Joakim Jensen, da han satte inn 2–1 målet.

Sånt skaper ikke bare utmattet jubel og gåsehud, langt ut over ishallen. Sånne prestasjoner gjør oss begeistret, stolte og grundig imponert. For hva gjør det med kroppen å spille hockey i åtte og en halv time? Hva krever det av hodet og vinnerinstinktet når man må motivere seg for enda en runde på isen? Hvordan kjennes beina ut etter 11 perioder i skøyter? Man trenger ikke verken kunne alt om hockey eller ha vært til stede i hallen for å kjenne patriotismen i brystkassa. Vi bøyer oss i støvet. Og de 1.000 ivrigste, som holdt ut på tribunen helt til klokka var 02.30 natt til mandag fikk utvilsomt et minne for livet. De tømte kiosken for alt spiselig og telte ned til den sensasjonelle verdensrekorden var et faktum. Kanskje litt kjedelig for dem som «tok til fornuften» og kastet inn håndkleet før fløyta gikk. Men så våknet de i alle fall til noe vi her i Hamar kan snakke om i lange tider framover, uansett hvordan det går med Storhamar videre i sluttspillet. Det er bare fire dager siden vi i HA på førstesida ba spillerne «komme seg opp i ringa». Publikum og fans vil ha gutter som blør for drakta – og det fikk vi natt til mandag.

Keeper Oskar Östlund reddet 92 skudd. Mamma’n til Hamar-gutt og Sparta-spiller Eirik Børresen kom med gulrotkake og La Perla serverte pizza i garderoben. Politiet fikk inn bekymringsmeldinger fra folk som savnet sine kjære, som «aldri» kom hjem fra kamp. Rekordmatchen ble fulgt av hockeyfans fra hele verden, med omtale i svenske, kanadiske og amerikanske medier. Og HAs «coveritlive»-dekning hadde 39.593 sidevisninger!

Er det rart hjertet banker for de gulblå når de leverer sånne opplevelser? Storhamar har grundig bevist at de både lever etter og fortjener slagordet #vigirossaldri. Og vi gleder oss til fortsettelsen!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00