Til vår forundring fortsetter tautrekkingen. Lørdag fikk vi vite at Høyres varaordfører Knut Fangberget likevel skal ha en 80 prosent stilling. Dermed må Miljøpartiet de Grønne (MDG) og Venstre redusere sine politiske rådgiverstillinger til 10 prosent.

Hvordan det nye flertallet velger å fordele de politiske stillingene er på ingen måte den største saken i Hamar-politikken. Men diskusjonen om dette har nå pågått i snart en måned. Opposisjonen får vente med å kritisere oss til kabalen er klar, sa ordfører Einar Busterud 30. september. Vi spør oss når vi kan vite at kabalen er endelig avklart. Er siste ord sagt med denne fordelingen?

Regnbuealliansen gikk høyt på banen da den politiske samarbeidserklæringen ble present ert. Åpenhet og betydningen av et godt omdømme skulle ha høy prioritet. Håndteringen av stillingskabalen er slik vi ser det ikke håndtert helt i den ånd som ble lovet av det nye flertallet.

Opplevelsen av at det pågår en langvarig kamp om de politiske stillingene styrker ikke Regnbuealliansens omdømme. Håndteringen preges heller ikke av åpenhet. Når det nye flertallet skal ta tak i viktige saker som økonomistyring og jernbanesaken bør det vises en ryddigere og åpnere arbeidsform.

De politiske sakene er tross alt viktigere enn personkabalen. Vi registrerer at Katrine Aalstad fra MDG i en kommentar til at hun har fått redusert sin stilling til 10 prosent, sier til Hamar Arbeiderblad at hun nå har fått løfte om at Vien, Klukhagan og Børstad gårder ikke skal brukes til boligbygging. Er det gitt flere slike politiske løfter for å kompensere for en lavere stillingsbrøk? I så fall synes vi velgerne har krav på å få vite det. Det bør nå settes sluttstrek for forhandlingene om politiske stillinger i Hamar kommune. Nå må de politiske sakene komme på dagsorden. Det er nok å ta tak i for Busteruds Regnbueallianse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.