HamKam er på veg mot skifteretten. Storhamar Dragons' daglige leder jobber dugnad for å ikke bruke opp klubbens penger, mens Storhamar håndball er under skjerpet overvåking av forbundet. Hvorfor er det så vanskelig å få budsjett og regnskap til å gå opp i idretten?

I mange år er det drevet idrett med høye ambisjoner. Det er bra, alle vil vi ha lokale klubber som ønsker å prestere og som hevder seg på høyt nivå, som setter Hamar og Hedmarken på kartet og gjør oss stolte. Samtidig er det til tider drevet administrativt på et nivå det ikke har vært dekning for, lønningene har steget uten at klubbene har hatt grunnlag for å betale den type «stjernestatus».

Det er ikke bare HamKam som har slitt med manglende samsvar mellom ideelle ønsker og hard realitet. Også klubber som Lillestrøm, Vålerenga og Molde har hatt svært god hjelp av rike onkler for å holde seg på beina. Her hjemme har Knut Hage bidratt stort. Vil han gjøre det denne gangen også, og redde HamKam fra konkurs?

Når de sportslige resultatene uteblir, enten det er som følge av feil spillerkjøp, dårlig eller feilslått trening og strategi - eller skader på grunn av ren og skjær uflaks, da kommer heller ikke inntektene strømmende til stadion i form av publikum. Dessverre, sånn er det bare. Da er underholdningsverdien lav. Og når inntektene ikke står i stil med utgiftene, skulle de ansvarlige iverksatt plan B; å sette tæring etter næring. Det er der vi er nå. Denne historien må det ryddes opp i, uansett om det skulle komme en onkel, sponsor eller Yngres med lommeboka åpen.

HamKam må se seg i speilet der nede på bunnen. Rydde unna søpla i alle kroker og bygge et realistisk fundament for framtida. Folks tillit og entusiasme avhenger av at klubben bygger opp igjen troverdighet og sportslig suksess gjennom å nedskalere lønninger, kutte «nice to have» og gå for det nødvendigste; et kollektivt ansvar for langsiktige, edruelige løsninger. Skal de tilbake i toppen, må de ha beina på bakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.