Det er et bittert oppgjør Ringsaker Høyre nå tar med sine potensielle samarbeidspartnere. Odd-Hermann Roel Børke beskylder Kristelig Folkeparti og Senterpartiet for å skape forakt for politikerne. Årsaken er at de har valgt samarbeid med Arbeiderpartiet etter valget. Senterpartiet får tilnavnet Sosialistisk Senterparti (SSP), etter sin helomvending.

Det er forståelig at man ergrer seg i Ringsaker Høyre. De siste meningsmålingene før valget ga et ørlite håp om å vippe Arbeiderpartiet og Anita Ihle Steen ut av ordførerstolen. Sp lovte å bryte sitt langvarige samarbeid med Ap, og stå sammen med Høyre. Slik skulle det ikke gå. Ap beholdt makten, og har dermed også hatt politiske posisjoner å tilby etter valget.

Vi tror Odd-Hermann Roel Børke hadde tjent på å holde sin sterke irritasjon internt i partiet. Hans harselerende debattinnlegg her i Hamar Arbeiderblad har ikke bidratt til å sveise sammen opposisjonen, snarere tvert imot. Dermed blir det enda lettere for Ap og Anita Ihle Steen å bygge allianser som gir politisk makt også i framtida.

Høyre tapte valget, og står uten politisk innflytelse i Ringsaker. Det er bedre å bruke kreftene på å analysere årsaken til at velgerne heller ikke denne gangen ville ha Høyres politikk, enn å skjelle ut de partiene som er mulige samarbeidspartnere. Også i Ringsaker er det viktig med en slagkraftig opposisjon. Der bør Høyre lede an. Nå blankpusser partiet sin politiske profil, men står sørgelig alene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00