Det er et bittert oppgjør Ringsaker Høyre nå tar med sine potensielle samarbeidspartnere. Odd-Hermann Roel Børke beskylder Kristelig Folkeparti og Senterpartiet for å skape forakt for politikerne. Årsaken er at de har valgt samarbeid med Arbeiderpartiet etter valget. Senterpartiet får tilnavnet Sosialistisk Senterparti (SSP), etter sin helomvending.

Det er forståelig at man ergrer seg i Ringsaker Høyre. De siste meningsmålingene før valget ga et ørlite håp om å vippe Arbeiderpartiet og Anita Ihle Steen ut av ordførerstolen. Sp lovte å bryte sitt langvarige samarbeid med Ap, og stå sammen med Høyre. Slik skulle det ikke gå. Ap beholdt makten, og har dermed også hatt politiske posisjoner å tilby etter valget.

Vi tror Odd-Hermann Roel Børke hadde tjent på å holde sin sterke irritasjon internt i partiet. Hans harselerende debattinnlegg her i Hamar Arbeiderblad har ikke bidratt til å sveise sammen opposisjonen, snarere tvert imot. Dermed blir det enda lettere for Ap og Anita Ihle Steen å bygge allianser som gir politisk makt også i framtida.

Høyre tapte valget, og står uten politisk innflytelse i Ringsaker. Det er bedre å bruke kreftene på å analysere årsaken til at velgerne heller ikke denne gangen ville ha Høyres politikk, enn å skjelle ut de partiene som er mulige samarbeidspartnere. Også i Ringsaker er det viktig med en slagkraftig opposisjon. Der bør Høyre lede an. Nå blankpusser partiet sin politiske profil, men står sørgelig alene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.