Det er i seg selv en overraskelse, siden partiets ordførerkandidat Knut Fangberget ellers har vært blant dem som har vært kritiske til Jernbaneverkets planlegging av dobbeltsporet til Hamar. Mer overraskende er det at jubelen skyldes et innlegg fra en kommunikasjonsleder i Jernbaneverket på våre debattsider. Her understreker hun at dobbeltsporet planlegges helt til Lillehammer. Kan man la seg overraske av det?

En del av jernbanedebatten har som kjent handlet om hvor dobbeltsporet skal stoppe hvis det legges langs en annen trasé enn dagens. Hva gjør vi hvis dobbeltsporet legges til Vikingskipet, mens enkeltsporet til Lillehammer følger traseen langs Mjøsa? Kan vi risikere at dobbeltsporet må stoppe før Hamar, for eksempel ved Sørli, i påvente av dobbeltspor til Lillehammer?

Dessverre er nok denne problemstillingen fortsatt en realitet. Så enkel er ikke verden at en ansatt i Jernbaneverkets informasjonsavdeling kan gå ut i Hamar Arbeiderblad og love dobbeltspor til Lillehammer. Det vedkommende derimot kan love, er at det er dette som er Jernbaneverkets mandat, gitt gjennom Nasjonal transportplan. Det er også dette enkle faktum som presiseres i det aktuelle debattinnlegget.

Som kjent er det Stortinget som avgjør om det skal bevilges 130 milliarder kroner til full Intercity-utbygging opp til blant annet Lillehammer. I mange partier har samferdselspolitikerne reist tvil om dette er fornuftig bruk av så betydelige ressurser. Alternativet er som kjent en såkalt «halv intercity». Det innebærer stans av dobbeltsporet i Hamar, Fredrikstad og Tønsberg. Først når Stortinget har bevilget de nødvendige milliardene til den storstilte jernbaneutbyggingen kan jubelen slippes løs. Innlegget fra en kommunikasjonsleder i Jernbaneverket uttrykker bare Stortingets ambisjon, og den er vel kjent. Fortsatt må vi vente på bevilgningene til jernbane. Det trodde vi Høyres ordførerkandidat visste.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.