Fri flyt av fart. Det er den dystre konklusjonen til Utrykningspolitiet etter en sommer med intensive trafikkontroller i Hedmark og Oppland. Til NRK Hedmark og Oppland opplyser Stein Olaf Røberg, distriktsleder i UP for politidistriktene Innlandet og Øst, at det i sommer ble beslaglagt 173 førerkort. Det er en økning på 30 prosent fra i fjor.

Det er ikke bare farten som bekymrer. UP-leder Røberg sier til NRK at det også er veldig mange som kjører i ruspåvirket tilstand. Politiet har nå utstyr som gjør at det ikke bare er alkoholpåvirkning som kan fanges opp. Dermed kan vi få et klarere bilde av hvor mange som setter seg bak rattet i påvirket tilstand.

Ikke overraskende er det riksveg 3 gjennom Østerdalen som utmerker seg som en fartsetappe for mange bilister. Til tross for advarsler fra politiet ved inngangen til sommeren er det dessverre en merkbar økning i antall bilister som kjører langt over fartsgrensen.

Det er en skremmende utvikling UP kan melde om. Kombinasjonen av for høy fart og rus er direkte livsfarlig. Slike bilførere setter ikke bare seg selv og sine passasjerer i fare, men også alle andre trafikanter som er ute på veien. Hyppigere kontroller for å sørge for at de farligste bilistene fratas retten til å kjøre, er dessverre det eneste som ser ut til å virke. Til sjuende og sist er det hver enkelt av oss som avgjør om det skal være trygt å ta familien med seg i bilen ut på sommerens ferietur.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.