Delegatene på årsmøtet til Hedmark Ap stemte ned forslaget fra Trysil om å fjerne ulvesonen. Men kravet om å vurdere innholdet i den såkalte Bern-konvensjonen på nytt ble vedtatt. Det samme gjelder kravet om at grenseulvene må telles med.

Aller viktigst er kanskje erkjennelsen av at verneinteressene for rovdyr har fått for mye gjennomslag. Når dette uttrykkes så tydelig av lederen i Hedmark Ap, Per-Gunnar Sveen, bør det bli lagt merke til i partiet sentralt.

Det er viktig at vi får en ny vurdering av Bern-konvensjonen. Det er her Norges internasjonale ansvar for rovdyr blir fastlagt. Det vil kunne føre til en mer nyansert debatt om rovdyrenes plass i Norge.

Regjeringen har framstått handlingslammet i rovdyrpolitikken. Forslaget til et nytt rovdyrforlik har latt vente på seg. Årsaken er sannsynligvis at de to regjeringspartiene ikke klarer å bli enige om hva som skal være hovedprinsippene i et nytt forlik, som kan legges fram for Stortinget.

I en slik situasjon vil man lete etter mulige løsninger. Det er nå hedmarksbenken har muligheten til å spille en politisk rolle. Derfor er vedtaket til Hedmark Ap så viktig. Etter vårt syn trenger landbruksnæringen mer forståelse enn den tidligere har fått når rovdyrpolitikken fastlegges.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.