Det er bra å ha ambisjoner, men det målet fylkespolitikerne satte seg ser ut til å være helt urealistisk. Men for Hedmarken er den ferske befolkningsstatistikken hyggelig lesning. For de fire kommunene i Hamar-regionen er folketilveksten første halvår 339 innbyggere, noe som er langt mer enn hele Hedmark. Årsaken er selvsagt at mens tilflyttingen til Hamar-regionen øker, blir det for eksempel hele tiden færre innbyggere i Østerdalen.

Gårsdagens reportasje her i avisen gir noen viktige stikkord for hvorfor både Hamar og Ringsaker er populære kommuner å bosette seg i. Familien Nordtun som nettopp har flyttet til Børstad framhever Hamars størrelse, landskapet, byutvikling, et godt oppvekstmiljø og et stort tilbud innenfor kultur og idrett. Selv om dette bare er utsagn fra en enkelt familie, ser vi at kriteriene som framheves er de samme som de Hamar kommune markedsfører seg på.

Vi slutter oss til ordfører Morten Aspeli (Ap) når han peker på betydningen av den gode Hamar-skolen. Å være blant de 20 beste skoleeierne i landet har stor betydning når det er barnefamiliene som skal lokkes hit. I tillegg peker Aspeli på satsingen innenfor byutvikling og veksten i antall arbeidsplasser. Hamar er på mange måter lokomotivet på Hedmarken i så måte. Det er ikke nok å ha et stort tilbud for folk i fritiden. Jobb og gode kommunale tjenester er basisfaktorer for å få til økt tilflytting.

Nå handler det om å høste der man har sådd. Både Hamar og Ringsaker er kommuner som har klart å gjøre tydelige politiske valg for hvilken retning man vil gå i. Det tar lang tid å skape et godt omdømme på nasjonalt plan. Vi begynner nå å se resultatene av det gode arbeidet som er gjort. Hvis kommunene kan opprettholde sitt gode tjenestetilbud på nøkkelområdene vil det være et sterkt konkurransefortrinn når kommunikasjonen inn mot hovedstadsregionen blir enda bedre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.