Det kan se ut som Hamars lange tradisjon med å arrangere den årlige Idrettsgallaen er i ferd med å gå tapt. Riktignok har gallaen kommet «hjem», når den går på lufta rett over nyåret. Men i 2019 er det Stavanger som er vertsby. 2010 og 2021 er ikke avgjort.

Det som bekymrer er signalene fra gallaens eiere. NRK mener det er både «sunt og bra» at den flyttes rundt om i landet. Linda Eng Strand som er leder for selskapsprofilering i Norsk Tipping vrir argumentasjonen den andre veien. Norsk Tipping er også et nasjonalt selskap, sier hun. Det er nye toner fra en av Hamars hjørnesteinsbedrifter.

Da Idrettsgallaen ble arrangert første gang i 2002 var det et ufravikelig krav fra nettopp Norsk Tipping at den skulle være på Hamar. Hvis ikke ville ikke selskapet bidra økonomisk. Dermed ble det slik.

Hamars framtidige muligheter for profilering og vekst hviler selvsagt ikke bare på Idrettsgallaen. Byen har heldigvis fått langt flere bein å stå på. Derfor er ikke reklameeffekten av at Hamar en gang i året er på nasjonal kringkasting lenger så avgjørende som den var. Men for restaurant- og hotellnæringen har arrangementet stor betydning. Det er dessuten viktig å opprettholde Hamars profil utad som «idrettsbyen», slik reiselivssjef Merethe Sandum påpeker.

Derfor er vi litt skuffet over at en så viktig bedrift som Norsk Tipping ser ut til å ha glemt sin betydning for Hamar. Det betyr noe at det regionale næringslivet identifiserer seg med Hamar-regionen.

Positivt er det at både Hamar kommune og reiselivsnæringen velger å møte konkurransen med å brette opp skjorteermene og ta opp kampen med andre byer når Idrettsgallaen skal plasseres i årene som kommer. Et konsept som ingen andre kan konkurrere med er det aller beste svaret. Men når det skal skrives en ny avtale for Idrettsgallaen som gjelder årene etter 2021, håper vi i det minste Norsk Tipping ikke helt har glemt hvor Idrettsgallaen startet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.