I alle fall hos den voksne generasjonen, men så kreves det også artister med en så bred appell for å fylle Stortorget. Uansett er det en fjær i hatten for Hamar at vi får en verdensartist på dette nivået til byen. Og Hamar har gitt det beste svaret vi kunne komme med. Alle billettene var utsolgt på under fem minutter. Det er raskere enn noen annen av byene i Norge hvor den britiske stjernen skal turnere.

Espen Røhne er mannen som har trukket i trådene. Det var han også da Sting fylte Stortorget. Røhne er hjemvendt hamarsing med entusiasme for byen. Han mener årsaken ligger i at det har skjedd en mentalitetsendring i Hamar. En by som er et bra sted å reise til, en by med ja-mennesker.

Røhne ser det de fleste andre ser. Hamar har rett og slett blitt mer by. Det henger blant annet sammen med den sterke politiske satsingen på byutvikling i Hamar sentrum, en utvikling vi også ser i Brumunddal. Vi går mer ut og bruker tid i byrommet. Vi har større forventninger til at Hamar skal tilby urbanitet og opplevelser.

Når vi kombinerer dette med Hamars gode oppvekstvilkår som småby, samtidig som boligprisene fortsatt er vesentlig lavere enn i hovedstadsregionen, er det all grunn til å se med positive øyne på Hamars utvikling. Sting og Elton John, og hva kommer året etter? Det er skapt forventnnger om at Hamar kan tilby det aller beste. Vi står ikke lenger med lua i handa.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.