Alt ligger an til en ny opprivende strid om sykehus og deres funksjoner. Administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree presenterte før helgen en plan for hvordan sykehusene skal fordele funksjonene seg imellom.

Skal ressursene utnyttes optimalt kan ikke alle sykehus i Hedmark og Oppland gjøre alt. En arbeidsgruppe foreslår at enten Hamar eller Elverum blir allsidig akuttsykehus i Hedmark.

Både Hamar-ordfører Morten Aspeli (Ap) og Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) har allerede rykket ut til fordel for «sin» kommune.

Det er naturlig at vi får en funksjonsavklaring. men den vil ikke skje i det stille. For den som tror at vi får et nytt felles hovedsykehus for Hedmark og Oppland, er dette bare en transportetappe. Men den varer helt fram til 2025. Altså 10 år, minst.

Skulle forhandlingene om storsykehuset havarere, blir denne planprosessen fort et avgjørende valg. I så fall er det nå det avgjøres hvilken kommune som skal ha fylkessykehuset.

Konklusjonen kommer når regjeringen har lagt fram sin nasjonale helse- og sykehusplan neste høst. Det blir med andre ord et år med politisk kamp, og usikkerhet for alle ansatte.

Vårt syn er at Hamar er det naturlige valget for lokalisering av et hovedsykehus i Hedmark. Hamar er den ubestridte motoren i regionen, og et sykehus er viktig for å skape den veksten som Hamar trenger for å vokse videre.

Både muligheten for rekruttering av fagfolk og befolkningsgrunnlaget tilsier at et akuttsykehus for Hedmark plasseres i Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.