Hamars ordfører Morten Aspeli (Ap) sier til Hamar Arbeiderblad at han mistenker søkerkomiteen for Oslo-OL i 2022 og idrettsforbundene for å ha en skjult agenda. Det er ikke å ta for hardt i. På NRK Debatten i slutten av forrige uke gikk generalsekretæren i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen og Oslo-ordfører Fabian Stang langt i å si at OL-søknaden har som formål å gi Oslo og idretten alle de idrettsanleggene hovedstaden trenger. Riktignok nevnes også ønsket om å gi landet en idrettsfest. Men det legges ikke lenger skjul på at et OL anses som en unik mulighet til å få statlige midler til idrettsanlegg som man ellers måtte finne i egen økonomi.

Søkerkomiteen kan fortsatt ikke helt ha tatt innover seg at den har en stor jobb å gjøre for å vinne entusiasme og oppslutning for en OL-søknad. Inge Andersen ville ikke forholde seg til folkemeningens betydning. I stedet viste han til at Norges Idrettsforbund representerer 2,2 millioner medlemmer. Han viste heller ingen ydmykhet i forhold til en fersk meningsmåling som viser at 58 prosent av velgerne sier nei til OL. Bare 29 prosent svarer at de er for et Oslo-OL i 2022.

Vi sitter med et inntrykk av at Hamar og Vikingskipet nå brukes som agn for å få OL-skeptikerne til å si ja til en OL-søknad. Man framlegger en ny plan som innebærer gjenbruk av Vikingskipet, men sier samtidig at det egentlig er den opprinnelige søknaden som gjelder. Søkerkomiteens største utfordring er at det så langt ikke er skapt noen entusiasme i Norge for en OL-søknad. Den entusiasmen blir bare mindre slik komiteens medlemmer turer fram,

Ordfører Morten Aspeli sier at både idrettspresident Børre Rognlien og skøytepresident Rune Gerhardsen har lovet ham at Vikingskipet beholder sin status som nasjonalanlegg også om det bygges en ny skøytehall på Valle Hovin i Oslo. Vi frykter at disse løftene ikke vil stå ved lag når søknaden om OL eventuelt er innvilget. Det er heller ikke idrettsorganisasjonene alene som avgjør hvilke anlegg som skal få statlig støtte som nasjonalanlegg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.