Det er uttrykk for en arroganse som ikke kler Storhamar håndball, når klubben enda en gang har måttet be det offentlige om hjelp.

Vi minner om at det nå er avdekket at Storhamar håndball Elite skylder Hamar kommune 1,4 millioner kroner for ubetalt leie av hall. På kontoret til Storhamar håndball går fakturaene fra kommunen rett i skuffen. Det til tross for at klubben fikk ettergitt et lån på 2,8 millioner kroner i 2013, men ble pålagt å betale utestående halleie på nesten 800.000 kroner. Den er ikke betalt, men har i stedet økt med nesten en halv million kroner.

I tillegg skylder klubben 2,4 millioner kroner i leverandørgjeld ifølge en redegjørelse fra rådmannen. Nå loves det «en ny tidsregning» med ny hall. Da vil minus bli til pluss. Vi minner om at Storhamar håndball for tiden ikke trekker stort mer enn 400 tilskuere på sine hjemmekamper. Historien er dessverre full av eliteidrettslag som har satset alt på et nytt anlegg, og opplevd at suksessen ikke fulgte med.

Storhamar håndball vil etter all sannsynlighet får innvilget sin søknad om en forlenget nedbetalingsplan. Men det kreves samtidig at klubben nå betaler sine regninger fortløpende. Det kan vise seg å bli en utfordring. Vi er også noe mer bekymret for 2016 enn klubbens ledelse gir uttrykk for. Flere tilskuere som følge av ny hall og økte sponsorinntekter skal gjøre røde tall til svarte. Vi frykter at Storhamar håndball i likhet med både HamKam og Storhamar Dragons vil erfare at sponsormarkedet i Hamar-regionen har sine begrensninger.

Fakta er at Hamar i 2016 kan ha topp fasiliteter for både fotball, ishockey og håndball. Men HamKam frister tilværelsen i 2. divisjon etter nedrykk. Nedrykk kan det bli for Storhamar håndball også. Det er grunn til å spørre om idretten satser for stort i Hamar, sett i forhold til rammebetingelsene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00