Det er uttrykk for en arroganse som ikke kler Storhamar håndball, når klubben enda en gang har måttet be det offentlige om hjelp.

Vi minner om at det nå er avdekket at Storhamar håndball Elite skylder Hamar kommune 1,4 millioner kroner for ubetalt leie av hall. På kontoret til Storhamar håndball går fakturaene fra kommunen rett i skuffen. Det til tross for at klubben fikk ettergitt et lån på 2,8 millioner kroner i 2013, men ble pålagt å betale utestående halleie på nesten 800.000 kroner. Den er ikke betalt, men har i stedet økt med nesten en halv million kroner.

I tillegg skylder klubben 2,4 millioner kroner i leverandørgjeld ifølge en redegjørelse fra rådmannen. Nå loves det «en ny tidsregning» med ny hall. Da vil minus bli til pluss. Vi minner om at Storhamar håndball for tiden ikke trekker stort mer enn 400 tilskuere på sine hjemmekamper. Historien er dessverre full av eliteidrettslag som har satset alt på et nytt anlegg, og opplevd at suksessen ikke fulgte med.

Storhamar håndball vil etter all sannsynlighet får innvilget sin søknad om en forlenget nedbetalingsplan. Men det kreves samtidig at klubben nå betaler sine regninger fortløpende. Det kan vise seg å bli en utfordring. Vi er også noe mer bekymret for 2016 enn klubbens ledelse gir uttrykk for. Flere tilskuere som følge av ny hall og økte sponsorinntekter skal gjøre røde tall til svarte. Vi frykter at Storhamar håndball i likhet med både HamKam og Storhamar Dragons vil erfare at sponsormarkedet i Hamar-regionen har sine begrensninger.

Fakta er at Hamar i 2016 kan ha topp fasiliteter for både fotball, ishockey og håndball. Men HamKam frister tilværelsen i 2. divisjon etter nedrykk. Nedrykk kan det bli for Storhamar håndball også. Det er grunn til å spørre om idretten satser for stort i Hamar, sett i forhold til rammebetingelsene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.