Vi utsettes for et utilbørlig press, sa Høyres Knut Fangberget da formannskapet denne uka vedtok å gi Storhamar håndball en nedbetalingsplan for ubetalt halleie. Per 5. mars skyldte klubben 1,3 millioner kroner i ubetalt leie. I tillegg har en rekke andre kreditorer krav fordi regningene ikke blir betalt.

De folkevalgte har bedt om et regnskap for 2014 og budsjett for 2015 som er godkjent av klubbens årsmøte. Det må sies å være et svært rimelig krav før man går inn på nedbetalingsordninger i den størrelsesorden det her er snakk om. Det klarer ikke Storhamar å levere. I stedet er klubbens årsmøte utsatt, mens presset på kommunen øker. Utilbørlig press er etter vårt syn ikke å ta for hardt i.

Årsaken er selvsagt at kommunen også er tungt involvert i byggingen av den nye håndballhallen til Storhamar. Skulle Storhamar gå konkurs fordi den ikke kan gjøre opp for seg, er situasjonen mildt sagt uheldig.

Vi har skrevet mye om snuoperasjonen som Storhamar Ishockey har gjennomført. Her kunne Storhamar håndball ha noe å lære. Når ikke et godkjent regnskap og budsjett kan legges fram kan det synes som om klubbens ledelse ikke fullt ut har tatt innover seg at det er fellesskapets midler dette handler om.

Vi minner om at Hamar kommune nå går inn i en tid hvor det må kuttes i driften. Sykehjem, barnehager og skoler skal under lupen. Vi ønsker Storhamars håndballag all mulig suksess både sportslig og økonomisk. Men vår frykt for at håndballhallen skal føre til større økonomiske problemer enn de vi ser i dag er ikke borte. Det foreligger prognoser som tilsier store økte inntekter. Dessverre er Idretts-Norge fullt av slike spådommer hvor resultatene likevel har uteblitt. Tilliten forsterkes ikke når det ikke kan legges fram et godkjent regnskap og budsjett fra årsmøtet. Kravet som ligger i den nye nedbetalingsplanen er at Storhamar i framtida fortløpende skal betale sine regninger til kommunen. Skal tilliten gjenoppbygges er dette et godt sted å begynne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.