I dag er det en uke til valgdagen. I kveld og i morgen vil Hamar Arbeiderblad arrangere to store valgdebatter i kulturhuset i Hamar og Teatersalen i Brumunddal. De nærmeste dagene vil vi også publisere meningsmålinger for alle kommunene. En viktig tendens ved alle målingene er at mange velgere fortsatt ikke har bestemt seg. Det er med andre ord velgere å vinne for alle partier.

Med våre folkemøter ønsker vi å gi våre lesere en enda bedre mulighet til å gjøre et valg som oppleves som riktig for dem. Dessuten er det viktig at flest mulig avgir stemme på valgdagen. Det forutsetter engasjement og innsikt, noe vi ønsker å bidra til.

Det har så langt vært en spennende valgkamp i kommunene på Hedmarken. Sakene som politikere og velgere er opptatt av spenner over et bredt spekter. Kommunale skatter og avgifter, sykehjem og barnehage, kommunesammenslåing, jordvern, byutvikling og selvsagt jernbane har vært høyt på den politiske dagsordenen. Innimellom ser vi at det etterlyses mer engasjement og deltakelse ved kommunevalgene. Ingen kan si at det ikke er en levende valgdebatt i våre kommuner.

Valgmøtene til HA gir to gode muligheter til å høre hvordan ordførerkandidatene vil styre din kommune. Det vil ha betydning for deg, enten i form av kommunens tjenestetilbud, eller de langsiktige visjonen om hvordan kommunen skal utvikle seg i framtida. Møt opp og fyll lokalene!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00