Det hevdes med styrke at Hamar Arbeiderblad har tatt et standpunkt i spørsmålet om jernbanetrasé for dobbeltsporet. Videre anklages avisen for slagside i dekningen av jernbanedebatten. I tillegg er aksjonsgruppa for en jernbanefri strandsone som vanlig misfornøyd med meningsmålingen Sentio har utført for oss.

Det siste er det vanskelig å gjøre noe med. Vi registrerer at aksjonsgruppa entusiastisk omfavnet vårt førstesideoppslag hvor seks elever fra Katta hadde H2 som sitt trasévalg. En meningsmåling med 400 respondenter hvor det er klart flertall for dagens trasé, møtes med hån. Så vil vi med interesse følge oppslutningen rundt tunnelalternativet H2 på framtidige målinger, når det nå blir kjent hos innbyggerne.

Derimot vil vi understreke at Hamar Arbeiderblad så langt ikke har tatt noe standpunkt i debatten om jernbanetraseer. Om det til det kjedsommelige hevdes at vi allerede har landet på dagens trasé, blir det ikke mer sant av den grunn. Vi har i prosessens tidlige startfase pekt på betydningen av at Hamar tar vare på sin strandsone. Det mener vi fortsatt. Vi er imidlertid ikke så enøyde at vi ser bort fra alle andre aspekter. Vi vektlegger også tidsperspektivet, siden det aller viktigste er at vi faktisk får dobbeltsporet til Hamar-regionen.

Vi ønsker dessuten mer kunnskap om hvilke konsekvenser de ulike alternativene har. Ikke minst må vi se på hvilke avbøtende tiltak som kan kreves av Jernbaneverket i hvert enkelt tilfelle. Derfor har vi ennå ikke inntatt et klart standpunkt til trasévalg på lederplass.

Vi vil hele tiden forsøke å forbedre vår dekning av jernbanesaken. Men de som hevder at vi ikke speiler synspunktene til tilhengerne av jernbanefri strandsone, kan ikke ha fulgt godt med. I tida framover vil vi fokusere på konsekvensene for de ulike alternativene, som leserne selvsagt er opptatt av. Det er samtidig viktig at polariseringen i debatten ikke øker, slik vi har sett den siste tida. Det gagner ingen når det skal tas en så viktig avgjørelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.