Og det er kanskje en minst like stor prestasjon som den som spillerne og trener Arne Senstad har levert.

I 2015 var Storhamar preget av økonomisk rot. Håndballforbundet valgte å degradere håndballjentene fra Hamar vest til 1. divisjon., noe som kom som et sjokk på både spillere og trener. Men nå kan styreleder Øystein Holtet slå i bordet med et overskudd på 1,2 millioner kroner. Det er et imponerende resultat, ikke minst når vi vet hvor langt nede klubben har vært.

Holtet forsøkte å få Hamar kommune med på en økonomisk redningsaksjon, men fikk avslag. I ettertid ser han at det var en riktig avgjørelse. Det skapte et stort engasjement i og rundt klubben, og bidro til en dugnadsholdning som har vært viktig for å skape det økonomiske overskuddet. Daværende ordfører Morten Aspeli (Ap) og formannskapet satte i 2012 foten ned for at kommunen skulle redde eliteidretten. I ettertid ser vi betydningen av dette vedtaket. Idretten vet nå at den må stå på egne bein.

I tillegg til kostnadskutt har den nye håndballhallen gitt økt tilskuertall. Vi var skeptiske til at den nye hallen skulle redde økonomien. I ettertid må vi gi Holtet rett i at dette har vært et stort løft. Nå gjelder det å fortsette det gode arbeidet både på og utenfor banen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00