Det gir store muligheter for syklister, for de fastboende, men ikke minst for turistene. Med en fantastisk utsikt over innsjøen og innlandslandskapet, blir den ferdigstilte Mjøstråkk en attraksjon vi kan markedsføre både i inn- og utland. Sveits, Danmark og andre europeiske land har etablerte og ikke minst godt skiltede sykkeltraseer, som gjør det attraktivt å være turist. Trendene fra utlandet tyder også på at sykkelturister er et sterkt voksende segment. Mange vil ha aktive ferier der de kommer tett på flott natur og opplevelser. Det er noe Norge kan by på i stort monn. Trysil, Geilo, Valdres og Hallingdal har allerede satset aktivt på sykkelaktivitet som trekkplaster for tilreisende, og Innlandet bør definitivt være med på denne utviklingen.

Statens vegvesen er godt i gang med etableringen av ti nasjonale sykkelruter, der strekningen fra Minnesund til Lillehammer inngår som nummer sju, av den såkalte Pilegrimsruta mellom Halden og Trondheim. Dette er i bunn og grunn god distriktspolitikk, siden både severdigheter, overnattingsplasser og spisesteder vil nyte godt av profileringen og markedsføringen av en skiltet sykkelveg – i stil med de nasjonale turistvegene vi omtalte i forrige uke.

Dette prosjektet trenger likevel også Samferdselsdepartementet, NSB og andre transportører med på laget, og det er lett å støtte Innovasjon Norge i denne saken. De har i sommer tatt til orde for bedre buss- og togtilbud for alle som ønsker å se Norge fra sykkelsetet. I dag er du faktisk ikke garantert å få ta med deg sykkel på toget. Hvis man kan legge bedre til rette for å kunne ta med seg eller frakte sykler en strekning på kollektive transportmidler, vil det føre til at folk kan legge sykkelferien over større distanser, oppleve mer av landet og derigjennom bidra til økonomisk utbytte for det lokale næringslivet.

Les også
NYHET Du kan spare 20 kroner i bompenger å kjøre her.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.