Utenfor den greske kysten omkom over tjue mennesker, mange av dem barn. Det fikk den greske statsminister Alexis Tsipras til å sende følgende budskap til resten av Europa: «Det felles krokodilletårer over døde barn på strendene i Egeerhavet, fordi døde barn framkaller bedrøvelse. Men hva med barn som er i live og fyller gatene? Ingen liker dem.»

Utsagnet er et godt bakteppe for utspillet til Ringsaker Frp. Mens Utlendingsdirektoratet nå leter intenst over hele landet etter steder å bo for en økende strøm av flyktninger, sier Ringsaker Frp ganske enkelt nei til å ta imot noen. Vi vil ha null mottak av flyktninger, er beskjeden fra gruppeleder Hans Kristian Arnkværn.

Ledelsen i Ringsaker Frp gjør egoistisk selvgodhet til sin politiske linje. Døde barn gjør åpenbart lite inntrykk på lokalpolitikere fra Frp, i det som jevnlig kåres til et av verdens beste land å leve i. Det er også grunn til å stoppe opp ved Arnkværns karakteristikk av asylsøkerne. «Migranter, lykkejegere og terrorister» er kategoriene som Frp-lederen plasserer dem i. For gruppeleder Arnkværn handler dette om å ikke «importere arbeidsledighet».

Den kritiske situasjonen Europa nå opplever krever at landene står sammen for å finne løsninger. Rask behandling av asylsøknader er viktig. Men et ensidig nei er å melde seg ut av verdenssamfunnet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.