Likevel er det sterkt kost VG presenterer om Tor Andre Johnsen, som representerer Hedmark Fremskrittsparti på Stortinget, og hans kontakt med russiske diplomater.

Skal vi tro de opplysningene til VG har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hatt to møter med Johnsen. Årsaken er at PST mener å vite at diplomatene er etterretningsoffiserer som er i Norge under dekke av å være diplomater. PST skal ha fått inntrykk av at Johnsen ikke fulgte politiets råd, og har sett seg nødt til å ta et nytt møte med Frp-representanten.

Troverdigheten til Tor Andre Johnsen svekkes ytterligere ved at han foran et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) ivret sterkt for at norske stortingsrepresentanter skulle støtte en resolusjon Russland hadde framlagt om kamp mot terror. Med Russlands annektering av Krim og kampene i Ukraina som bakteppe, var dette helt uaktuelt for regjeringspartiene Høyre og Frp. Tor Andre Johnsen ble av sine kolleger frarådet å undertegne, men valgte som eneste norske stortingsrepresentant å gjøre dette likevel.

Tor Andre Johnsen har ukrainsk kone, og opplyser til VG at han har jobbet med og i Russland i 17 år. Det er forståelig at Hedmarks-representanten har familiære og kommersielle bånd til Russland. Spørsmålet er hvor godt han ivaretar balansegangen i forhold til russisk etterretning. Når PST innkaller en stortingsrepresentant to ganger for å korrigere kursen, tyder det på at Tor Andre Johnsen ikke har tatt alvoret innover seg.

Hedmark Frp bør spørre seg om partiet er tjent med å være representert av en politiker som tilsynelatende ikke klarer å regulere sin kontakt med russisk diplomati i tråd med anbefalingene fra PST. Når Johnsen aktivt jobber for norsk støtte til russisk utenrikspolitikk, har han ikke forstått at han er i ferd med å la seg bruke av russiske myndigheter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.