Tingretten levner ikke tvil om at den frittalende Frp-politikeren fra Ringsaker opptrådte på en måte som oppfattes som «tilløp til vold». Dommen legger vekt på at alle vitnene som var til stede på det mye omtalte styremøtet i Ringsaker Frp har en annen opplevelse enn den Arnkværn har lagt til grunn.

Målet til Arnkværn med å ta saken til retten er å fjerne «rykter og påstander» om at han brukte vold på møtet. Dette er også det grunnlaget fylkesleder i Hedmark Frp, Johan Aas har brukt for å ekskludere ham. Gjennom søksmålet har Arnkværn ønsket å få fjernet voldsstempelet han fikk i eksklusjonssaken.

Vi kan trygt si han har oppnådd det stikk motsatte. Det er ikke lenger bare en voldspåstand fra fylkeslederen i Hedmark Frp som nå er klistret til Arnkværn. Nå har han i tillegg fått en tingrettsdom som etter flere dager med vitneavhør fastslår det samme. Dessuten har rettssaken kostet Arnkværn opp mot en million kroner i saksomkostninger.

Denne saken burde etter vårt syn aldri vært tatt inn i rettssystemet. Man kan ikke bruke domstolene til å kjempe seg til en plass i politikken. Tillit er et nøkkelbegrep hvis man vil være politiker. Arnkværn har ikke tillit i sitt eget parti. Han vet nok også at deltakerne på styremøtet hadde en annen opplevelse av den omdiskuterte situasjonen enn ham selv. Dessverre er det bare advokatene som tjener på rettssaker som denne. Derfor bør Arnkværn nøye seg med den ene millionen saken har kostet ham til nå.

For ledelsen i Hedmark Frp er det selvsagt godt å kunne få en så klar frifinnelse. Men kort tid etter fulgte en ny utmelding av partiet. Denne gangen er det Hege Jensen som er første vara til Stortinget som går ut av Frp på grunn av en opplevelse av ukultur. Dommen i tingretten gjelder bare voldsepisoden. Den gir ikke Johan Aas noe godkjentstempel for det indre liv i Hedmark Frp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.