På samme måte rammes samtlige frie rettshjelpstilbud av kutt i de statlige tilskuddene. Gatejuristen opplyser til VG at Barnas Jurist som en følge av dette må legges ned. Gatejuristen er en organisasjon som har 225 jurister over hele landet, og som løser over 3000 saker årlig.

Det er ikke bare de frie rettshjelpstilbudene som rammes. Likestillingssentrene får også redusert statsstøtten. Som Hamar Arbeiderblad har skrevet tidligere kan Likestillingssenteret i Hamar få en million kroner mindre neste år. Den samme skjebnen lider de viktige krisesentrene for voldsutsatte mennesker. 43 prosent kutt i støtten betyr nesten en million kroner mindre til driften av sentre over hele landet.

Det er bekymringsfullt at regjeringen på denne måten reduserer bevilgningene til frivillige organisasjoner som gjør en viktig jobb i samfunnet. Det er ingen andre som står klare til å dekke de behovene disse organisasjonene fyller.

Blir kuttene gjennomført blir det vanskeligere for mennesker som trenger rettshjelp men ikke har råd til å betale for det, å oppnå rettferdighet. Kvinner som utsettes for vold og overgrep i sitt eget hjem får et dårligere tilbud på krisesentrene enn før. Vi synes kuttene som justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) kommer med i statsbudsjettet er uforståelige.

Dette er små summer på et statsbudsjett, men kuttene får betydelige konsekvenser for organisasjonen som rammes. Staten får dessuten mye igjen for pengene, i form av en frivillig innsats fra mennesker som brenner for å tilby hjelp. Det bør være en viktig oppgave for opposisjonen på Stortinget å stanse disse meningsløse budsjettkuttene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.